Ruim twee jaar na de opname is het op 1 juli eindelijk tijd voor de presentatie van mijn EP ‘Rivulet’. Door de welbekende coronamaatregelen kwam het er niet eerder van en moest de datum steeds worden verschoven. Nu lijkt het wel door te kunnen gaan. In het Volendamse Pop- en Cultuurhuis PX gaat het plaatsvinden. Dit is een zaal met een mooi podium, waar ik veel op gespeeld heb. Eigenlijk een thuiswedstrijd dus, al woon ik tegenwoordig in Utrecht.

Er staan zeven nummers op ‘Rivulet’. Dat is best veel voor een EP. Het was net geen album, daarvoor was de speelduur een slordige halve minuut tekort. Officieel heb je om je werk een album te noemen een halfuur aan muziek nodig. Toen ik merkte dat het hier niet aan voldoet, vond ik dat eerst jammer. Maar al snel daarna besefte ik dat het weinig uitmaakt. Het gaat erom dat je achter de muziek staat. Dat sta ik en ik ben trots op het resultaat.

Op 1 juli speel ik met dezelfde bezetting als die de muziek opnam. Die bestaat uit: Tom Beek (saxofoon), Jasper van Hulten (drums) en Pim Kamp (piano). Zij spelen prachtige partijen en solo’s en hebben mijn muziek naar een niveau gebracht dat ver boven mijn verwachtingen vooraf ligt. Door hun grote kwaliteiten verliep het opnameproces ook spoedig. Op een mooie junidag in 2020 stond alles er in een paar uur tijd op. In de tussentijd heb ik niet stilgezeten met het maken van nieuw werk. Door die ontwikkelingen zou je anders naar je eerder gemaakte werk kunnen kijken. Toch ben ik nog steeds erg blij met ‘Rivulet’. De daarvan eerder uitgebrachte singles ‘Hidden World’ en ‘Rivulet’ vind ik de meest geslaagde stukken. De presentatie op 1 juli is er al met al een om naar uit te kijken!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *